Išči

Razpolagamo z lastno livarno v kateri sami pretalimo primarni aluminij visoke kakovosti in le interni odpad iz lastne proizvodnje. Nikakor ne uporabljamo sekundarnega odpada, ki bi lahko škodil kakovosti izdelkov.

V naši livarni pripravljen toplo valjani kolobar je vhodna surovina za izdelavo rondelic. Ozke tolerance dosegamo s pomočjo moderne hladne valjarne. Na voljo imamo 5 izsekovalnih avtomatov za različne potrebe: izsekovanje debelejših rondelic in hitro izsekovanje (vse do 300 udarcev/ minuto). Izsekovalne linije so avtomatizirane. Z nadzorovanim postopkom žarjenja dosegamo s strani kupca želene mehanske in preoblikovalne lastnosti, pomembne za predelavo. Rondelice peskamo, vibriramo ali pustimo površinsko neobdelane- vse po želji kupca. Tudi pakiranje uskladimo glede na zahteve kupca.

Izdelamo vam izsekane rondelice iz čistega aluminija, ki popolnoma ustrezajo vašim specifičnim željam in potrebam:

ZLITINE IN OBDELAVE
Zlitina EN AW 1070
EN AW 1050
EN AW 3102
EN AW 3207
Toplotna obdelava OH-mehko žarjene
H18-trdo
Površinska obdelava vibriranje, peskanje, brez površinske obdelave
DIMENZIJE IN OBLIKE
Premer [mm] 5,00 – 140,00
Debelina [mm] 1,50 – 15,00
Oblika ravna, bombirana, okrogla, ovalna, pravokotna, itd. z ali brez luknje

Postopek izdelave

V lastni livarni pretalimo primarni aluminij visoke kakovosti in interni odpad iz lastne proizvodnje. Da dosežemo primerno sestavo in kakovost izdelka talino legiramo, odstajamo in očistimo, tako pripravljena talina je nato pripravljena za litje. V lastni livarni tako odlijemo ozek liti trak zgornjih zlitin in različnih širin. Ozek liti trak nato potuje skozi toplo valjarno kjer mu zmanjšamo debelino in ga nato navijemo na kolobar.

Tako pripravljen toplo valjani kolobar je vhodna surovina za izdelavo rondelic. Nadalje ga hladno zvaljamo na povsem novi hladni valjarni, ki omogoča lasersko merjenje debeline traku in tako zagotavlja kakovosten profil hladno valjanega traku ozkih toleranc. Hladno valjani kolobar je pripravljen za izsekovalne linije. Trenutno imamo na voljo 5 izsekovalnih avtomatov (120-315 ton). Nove kakovostne izsekovalne linije, lahko omogočajo izsekovanje debelejših rondelic in hitrosti izsekovanja do 300 udarcev/min, prav tako so po večini avtomatizirane, kar zmanjšuje delež človeških napak.

Rondelice nato potujejo v žarilno peč, kjer se odžarijo na primerno trdoto in tako dosežejo mehanske in preoblikovalne lastnosti primerne za preoblikovanje pri kupcu. Sledi površinska obdelava s peskanjem ali vibriranjem, odvisno od zahtev kupca. V uporabi imamo visoko kakovosten peskalni stroj, ki zagotavlja bolj enakomerno in kakovostno površino peskanih rondelic.

Rondelice se nato še spakirajo in skladiščijo v pokritem, zaprtem skladišču kjer čakajo na odpremo kupcu.